Image Alt

Trans-Portugal: Off-road Rally-Raid

Wild Wild Portugal - leef je avontuur in 5 adembenemende dagen

33.º Trans-Portugal en we blijven terugkomen

 

De Trans Portugal is reeds 13 jaar in ontwikkeling en we houden van elk detail. U zult het ook voor altijd onthouden. Omdat de schoonheid en wildernis van Portugal verbluffend is, omdat de opwinding van de lokale bevolking in de verloren dorpen verkwikkend is, omdat de verlaten paden adembenemend zijn. Als je aankomt, denk je gewoon dat het niet mooier kan worden! En na 2, 3, 4… dagen rijden, vind je jezelf nog steeds met een grote glimlach in de helm. Dit is wat Portugal met je doet.

Reis met de Portugal-experts

Als u dacht dat Portugal enkel lekkere wijn, heerlijke vis en fado muziek was, hebt u het fout. Dit prachtige land biedt u een fauna en flora aan die u in Europa zelden ziet.
TransPortugal is een geheel afgewerkt product van Motoduro en al meerdere malen als parel vernoemd door velen. Deze motorvakantie loopt over 5 dagen en toont u een spectaculaire omloop langs bochtige prachtige offroad wegen doorheen Portugal.
Motoduro is reeds vele jaren de pioneer in Portugal op het vlak van Motorvakanties. Ieder jaar passen we aan wat nodig is om u een ultieme ervaring te garanderen.

 

Portugal is gemaakt om te rijden

Wist je dat ongeveer 75% van de Portugese bevolking in de kustgebieden wonen? Waarom zou het je kunnen schelen? Omdat dit betekent dat er een bergachtig binnenland is, gevuld met open velden en dichte bossen, wachtend tot je banden er doorheen gassen! Daarom verbinden onze routes Porto met Lissabon via de afgelegen dorpen aan de oostkant van het land. Hier is bijna geen toerisme en kun je nog het authentieke Portugal beleven.

 

Wij heten u welkom in ons huis

Je wilt wel geadopteerd worden door dit gastvrije land waar mensen zwaaien als de motoren voorbij komen. Offroad is hier geen hobby, het is een nationale sport en de lokale bevolking is echt opgewonden dat motards komen genieten van hun land en bijdragen aan de lokale economie.

Vragen over het reisschema? Laat het ons weten via messenger, email of telefoon.

DAG 1 – Zondag:

Porto – Macedo de Cavaleiros (taxi)

Je komt aan op de luchthaven van Porto en we halen je op voor de lunch op een terras aan het strand. Dat is hoe wij je welkom heten in Portugal! Daarna gaan we naar ons startpunt, de stad Macedo de Cavaleiros, in de wijk Bragança. Zodra je bij het vriendelijke, door een funky familie gerunde hotel aankomt, zal je zien dat je uitrusting en moto’s op je wachten, zodat je je voor de volgende dag kunt organiseren.

We verzamelen in de vroege vooravond om samen te dineren in een toprestaurant dat eerlijke heerlijke lokale gerechten serveert met een elegante keuken. De opwinding hangt in de lucht, kunnen we vannacht slapen ?!

 

DAG 2 – Maandag:

Macedo de Cavaleiros – Freixo de Espada à Cinta + extra lus

Na een uitgebreid ontbijt tanken we bij het naastgelegen tankstation en springen een paar meter verderop op de sporen. Gewoon wakker worden en rijden. Het eerste uur rijden kan je je ogen gewoon niet geloven, er is zoveel diversiteit in het landschap … je rijdt niet offroad, je rijdt in een schilderij. Links, rechts, links – de meest perfecte bergpaden, precies de juiste balans tussen uitdagend en plezierig. We hebben het over 99% off-road, door kleine wijngaarden van de lokale coöperaties, op en neer de heuvels en valleien, wat een gevoel. We stoppen bij een dorpje, tanken bij, eten een “tosta mista” (met dubbele plakjes kaas en ham tussen het brood omdat ze van ons houden!), En verder rijden.

Onze bestemming is Freixo de Espada à Cinta, niemandsland verloren in de bergen, waar we worden verwelkomd! Moto’s parkeren, uitrusting uit… chillen in het plaatselijke ‘café’ op het terras, en verhalen delen:-)

Aan de overkant is ons bescheiden hotel. Maak het uzelf gemakkelijk, verfris uzelf en ga naar het kleine restaurant van Amélia om een ​​biefstuk te proeven dat zo dik en breed is – wauw! Gewoon de perfecte dag.

 

DAG 3 – Dinsdag:

Freixo de Espada à Cinta – Aldea del Obispo, extra lus (70 km)

We laten niemandsland achter in de bergen. De dappere kunnen beginnen met een lus van 70 km en vervolgens kiezen voor de lange route naar het volgende hotel, met een totaal van ongeveer 250 km. De slimmeriken kunnen de korte route nemen en als eerste aankomen bij het meest indrukwekkende hotel van de reis. Het rijden is natuurlijk top: singletracks, ongelooflijke uitzichten, dichte bossen … zoveel verloren paden door het midden van dit verlaten land. Maar vandaag komen we dicht bij de beschaving als we door het geklasseerde historische Almeida rijden, een prachtig versterkt dorp gebouwd in de 17de eeuw met in het midden een middeleeuws kasteel. Het is een bezoek waard. En even stoppen voor een drankje op een terrasje. We zijn heel dicht bij onze bestemming, net over de grens in Spanje, nog een fort, veel kleiner, maar zelfs ouder, volledig omgebouwd tot een hotel dat op schitterende wijze de moderne en de oude wereld combineert. Geniet van de sfeer, het Spaanse eten en de slaapkamers… je slaapt zoals je nog nooit eerder hebt geslapen.

 

DAG 4 – Woensdag:

Aldea del Obispo – Manteigas

Na het luxueuze ontbijt in het vredige fort begint de meest intense dag van onze reis, aangezien we naar de hoogste bergen van Portugal rijden – Serra da Estrela. De tracks zijn kronkelig en de uitzichten zijn adembenemend. Witte schapen schilderen de groene weilanden, hun wol drijft de lokale economie aan door de productie van prachtige kledingstukken, met de hand vervaardigd, met oude en moderne ontwerpen. Je kunt de fabrieken en hun winkels bezoeken, of in plaats daarvan de vele natuurlijke wonderen van deze berg waar we doorheen zijn gereden ontdekken, inclusief de top op 1993 meter hoogte. We eindigen onze dag in een prachtig berghotel, bij het zwembad, trots op onze veroveringen, met vermoeide lichamen maar ontspannen geest.

 

DAG 5 – Donderdag:

Manteigas – Castelo Branco + extra lus (80 km)

Het ontbijt wordt geserveerd in het panoramische restaurant met uitzicht op het dorp dat zich onder ons uitstrekt. Je hebt de keuze om de dag te beginnen met 80 km in de bergen of om direct naar de volgende bestemming te gaan. We zijn op weg naar Castelo Branco, een andere mooie historische stad op een heuveltop. En net voordat we er zijn, hebben we nog een uitdaging voor je. Wat steile beklimmingen. Maar maak je geen zorgen, je kunt er ook omheen en we beloven het aan niemand te vertellen! Dit is de eerste gelegenheid om te genieten van een grotere stad, we zullen al ons stof en spullen achterlaten in de ondergrondse garage van het hotel, ons opfrissen en ons klaarmaken om de stad in te gaan. Middag in een leuke terrasbar bij het park, en geweldige vis voor het diner in een traditioneel restaurant zijn de verplichte activiteiten voor de avond.

 

DAG 6 – Vrijdag:

Castelo Branco – Alter do Chão

Hebben we je verteld dat Portugal helemaal over de bergen gaat? Dat is wat we zo leuk vinden aan deze Rally-Raid. En raad eens? We hebben vanmorgen nog wat bergen voor je! We blijven richting het zuiden rijden, richting de vlakten van Alentejo, maar we zijn er nog niet helemaal. De lunch is in Vila Velha de Ródão, een dorp aan de oevers van de Tejo (rivier de Taag), en we eten op een terras, aan het water, vlakbij de brug die districten doorkruist. De tweede helft van de dag zal je zeker merken dat je niet meer in de bergen bent. De wijngaarden kleuren nog steeds het landschap, maar de open vlaktes en de brede onverharde wegen zorgen voor een gemakkelijkere rit, snel naar het oude Franciscaner klooster dat is omgebouwd tot een comfortabel hotel, compleet met een zwembad met uitzicht en een middeleeuwse bar. Het kleine dorp dat beroemd is om de Lusitaanse paardenfokkerij, is gevuld met traditionele restaurants die strijden om de prijs van het beste vlees en de beste wijnen, en we zullen heel blij zijn met een degustatieavond.

 

DAG 7 – Zaterdag:

Alter do Chão lus – Lissabon (taxi)

Die laatste dag laat nog een ochtendrit door de wijk toe. De kurkbomen bewonderen, door kuddes koeien passeren, beekjes oversteken en terug naar de snelle, kronkelende onverharde wegen. Portugal van noord naar centrum, van bergen tot vlakten, van rotsen tot stof, tot water. Wat een geweldige reis. Klaar om onze spullen in te pakken, de motor op te bergen en te dromen van het volgende avontuur!

Deze reis samengevat

 • Transport moto en alle bagage heen/ tussen / terug 
 • 6 overnachtingen in de beste hotels in de regio’s waar we ons bevinden
 • Ontbijt en avondmaal (exclusief alcoholische dranken)
 • Assistentie voertuig voor depannage en vervanging motor indien nodig en volgens de verhuurvoorwaarden.
 • Transport bagage tussen hotels
 • Volledig afgewerkte tracks 
 • Transport heen en terug met volledige verzekering voor de moto’s
 • Gidsen die met u het volledige avontuur beleven aan ieders niveau 
 • Tripy’s voor elke groep van 4 

Wat is inbegrepen in deze reis?

 •   5 of 6 dagen rijden afhankelijk van het tijdstip van de vlucht 
 •   6 overnachtingen in hotel
 •   7 dagen van huis

Wat is niet inbegrepen in deze reis?

 • Vlucht
 • Benzine
 • Middagmaal
 • Extra dranken overdag en op hotel
 • Extra activiteiten

Vluchten heen en terug

Om onze transfer van de luchthaven naar het hotel te brengen bij aankomst en weer terug bij vertrek, moet u de volgende vluchten boeken. Als u met andere maatschappijen of op andere schema’s wilt reizen, moet u voor uw eigen vervoer van en naar de luchthaven zorgen.

 • Ryanair FR2928, Zon 15 mei 2022 : Brussels – OPO Porto, 16:40 – 18:10
 • Ryanair FR2932, Zat 21 mei 2022 : LIS Lisboa – Brussels, 17:25 – 21:15

Transport Motoren

Motoren worden opgehaald en terug afgezet in Lendelede. Het transport van de motoren is all-risk verzekerd.

 

Laden van de motoren : 8 mei 2022
Heulsestraat 79, 8860 Lendelede

Heb je nog praktische vragen over deze trip? Laat het ons weten via messenger, email of telefoon.

Prijs

 • Eénpersoonskamer: € 2490
 • Tweepersoonskamer: € 2190

Inschrijving en betaling

Inschrijven kan via het inschrijvingsformulier.

Betalingen graag binnen 7 werkdagen na inschrijving van deze expeditie.

 • IBAN: BE50 0014 5283 8718
 • BIC: GEBABEBB.
 • Mededeling: naam, voornaam en datum event

Heb je vragen over de prijs of reservering van deze reis? Aarzel dan niet om ons te contacteren.

Klaar voor een avontuur?

Kom en ontdek ons Portugal van Noord tot Centrum, geniet van het rijden, de uitzichten, het eten, de gastvrijheid en goede vrienden!

Alle reizen

Info

Location: Porto - Lisboa, Portugal
Date: 15 May 2022
End Date: 21 May 2022
Type motor: Rally-Raid motoren
Niveau: Gevorderden
Off-road: 80%

Comments: 1

 • Hans van Hal
  19 november 2021

  is de reis van 15 mei ook voor SVV Canam buggy’s of alleen voor motoren

  reply

Post a Comment

Blijf op de hoogte van reizen en aanbiedingen

Hou je evenveel van off-road rijden als wij? Schrijf je dan snel in om op de hoogte te blijven van komende reizen en aanbiedingen. En wees gerust, wij houden ook niet van spam!