Portugal Offroad april 2018

U bent hier

Wanneer?: 
zondag, 1 april, 2018 - 09:00

Portugal Offroad 

Portugal staat voor authenticiteit, diversiteit, een zacht klimaat, uitstekende banen, een heerlijke keuken en een prachtige natuur. Met Trans-Portugal nemen we je mee van noord naar zuid, doorheen deze grote verscheidenheid aan landschappen.
Deze unieke reis gaat door van 1 april t.e.m. 7 april 2018. Grote meerwaarde hierbij is organisator Ruben Lobbes. Hij is Portugees native speaker, kent de streek en de gewoontes! In een land waar enkel Portugees gesproken wordt (zeker in de bergen) is dit een enorme meerwaarde.
Deze off-road reis is geschikt voor zowel beginnende als ervaren allroad rijders. Zo rijden we steeds in 2 of 3 groepen met een aangepast tempo en houden we het toegankelijk voor iedere soort rijder.

Bekijk HIER hoe het er tijdens de vorige editie aan toeging.

Wat houdt deze reis in?

In Portugal woont ongeveer 70% van de populatie in de kuststreek waardoor het bergachtige binnenland erg dunbevolkt is en dus ideaal is voor off-road. We bedwingen steile hellingen, watercrossings, lange grindpaden, technische steenpistes, en nog veel meer. We komen op heel verlaten plekken waar zelfs geen mobiel bereik is. Wanneer we de laatste dagen meer naar het zuiden afzakken, blijven we aan de oostelijke kant. Hier is er zo goed als geen toerisme en kan je nog steeds het authentieke Portugal opsnuiven. 

Trans-Portugal wordt zonder bagage gereden. Het assistentievoertuig of een ander voertuig vervoert je bagage naar de overnachtingshotels. Aangezien het traject grotendeels uit onverharde pistes bestaat, zijn noppenbanden verplicht. Om een maximale ervaring te garanderen, werken we met een maximum van 15 en een minimum van 6 deelnemers.

 

Dag 1: PORTO - MACEDO DE CAVALEIROS (185km)

Na aankomst in Portugal worden jullie aan de luchthaven met een busje opgehaald. Nu nog vlug de motorkleren aantrekken en het rijden kan beginnen. Voor deze eerste dag staat een verbindingsetappe op het programma. We rijden rechtsreeks naar Macedo de Cavaleiros, een kleine studentenstad. Na een heerlijke maaltijd is het tijd om de batterijen op te laden voor morgen. Dit doen we in een hotel met een modern en strak interieur én een privéparking.

Dag 2: MACEDO DE CAVALEIROS - FREIXO DE ESPADA A CINTA (140km)

De reis gaat nu echt van start. De track gaat over flinke hellingen en technische steenpistes die af en toe plaats moeten maken voor een riviertje. De kleine valleien waar deze riviertjes stromen zijn net een jungle van groen en steeds een plezier om door te rijden. ’s Avond slapen we alweer in een keurig hotel maar eerst gaan we eten in het restaurant hier net tegenover. Talrijke schotels met locale bifana zijn zeker welkom na deze pittige dag offroad rijden. 

Dag 3: FREIXO DE ESPADA A CINTA - SALAMANCA (115 km)

Vandaag krijgen we een minder technische etappe voorgeschoteld maar daarom niet minder spectaculair. Nog maar net vertrokken duikt een prachtig panorama voor ons op. Hier moet je gewoon stoppen! We rijden verder op deze kronkel de bergen door en iets verder passeren we door een idealistisch landgoed met een domein waar we in België enkel van kunnen dromen. Naarmate de dag vordert, wordt het terrein vlakker. Plots begeven we ons te midden van een weide op een zanderige piste met duizend kronkels. De rotsblokken liggen hier in het rond en alsof het nog niet spannend genoeg is krijgen we nog bezoek van een kudde koeien.  De grootste verrassing moet echter nog komen, het hotel! Een paradijs op een plaats waar je het zeker niet verwacht!

Dag 4: SALAMANCA - MANTEIGAS (150 of 180 km)

Maak dat je goed uitgeslapen bent of drink een extra kop koffie want er staan meteen kilometerslange grindpistes op je te wachten. Na de stad Guarda ligt het grootste natuurpark van Portugal voor ons, de Serra da Estrela. Dit betekent stergebergte en hier ligt de hoogste bergketen, op het vasteland van Portugal. Na 100 km op de track krijg je in deze bergen de keuze om een extra lus van 30 km te maken. Deze lus volgt de piste verder omhoog tot je aan een formidabel uitzicht komt wat deze omweg zeker de moeite waard maakt. We slapen in het gezellige, en ook de hoogstgelegen stad van Portugal, Manteigas.  

Dag 5: MANTEIGAS – CASTELO BRANCO (160 km)

Geleidelijk aan rijden we de Serra da Estrela uit maar voor dit gebergte ons los laat, krijgen we nog enkele steile hellingen voorgeschoteld. Tegen de middag laten we de bergen achter ons en wordt het vlakker. De rest van de dag zullen we ons op bochtige grindwegen begeven waar af en toe een hekje voor geopend moet worden. Met het natuurpark achter de rug is het tijd voor ontspanning en waar beter dan in het zwembad van ons hotel. Eten doen we in het centrum van Castelo Branco in restaurant Pinguim.

Dag 6: CASTELO BRANCO - ALTER DO CHAO (155 km)

Kort na vertrek wordt het terrein terug bergachtig. De piste brengt ons op en neer over bergtopjes en slingert heen en weer. Zelfs nu nog blijft Portugal ons verbazen. Dit stuk is werkelijk een speelplaats voor off-roadrijders. Het parcours wordt steiler wat ideaal is om de remtechniek te oefenen in het afdalen. We hebben nog enkele steile beklimmingen voor de boeg maar kort hierna wordt het terug vlakker. Nu duiken er terug gravelbaantjes op die ons door een landschap van weides brengen. Slapen doen we in een prachtig gerenoveerd klooster in Alter do Chao.  

Dag 7: ALTER DO CHAO – LISSABON (240 km)

Wie denkt dat vlak minder leuk betekent, heeft het grondig mis. Er ligt 110 km voor ons met grindwegen waar we onze beste drifttechniek kunnen bovenhalen. Voor wie dit nog niet onder de knie heeft, is dit de ideale leerschool hiervoor. Aan iedere verhaal moet er echter een einde komen en na 110km offroad ligt er nog 130km asfalt tussen het einde van de piste en Lissabon. Nog even lekker uitwaaien en eindigen doen we aan het Oceanário de Lisboa. Dit is het op één na grootste aquarium ter wereld en werd speciaal gebouwd voor de expo van ’98.  Hier worden de motoren terug geladen en wordt er vervoer naar de luchthaven geregeld. Verschillende mensen kiezen er echter voor om hier nog enkele dagen te blijven om Lissabon te verkennen. Een echte aanrader!

 

Voor welke riderniveau's en motorfietsen is deze reis geschikt?

Voor deze MOTODURO-reis heb je verplicht de 'Intermediate offroad' cursus op zak. Heb je volgens jou reeds genoeg off-roadervaring en kennis van mechanica? Mail dan jouw motivatie door naar hello@motoduro.be.
Deze reis is geschikt voor reisenduro's of allroadmotoren als: KTM 690/990/1190, BMW GS-reeks, Honda Transalp/Africa Twin, Yamaha Teneré, Triumph Tiger. (Staat je motorfiets hier niet tussen en twijfel je of deze geschikt is? Neem dan contact met ons op via ruben@motoduro.be of 0488/26 15 30.)

Inbegrepen in de Portugal Offroad?

 • 7 dagen rijplezier waarvan 70% offroad (berg-, grind-, en steenpistes)
 • 6 overnachtingen in de beste hotels
 • Ontbijt en avondmaal
 • Transport van motor en bagage
 • Ervaren gidsen van MOTODURO
 • Assistentie en technische bijstand van MOTODURO
 • Een onvergetelijke ervaring

NIET Inbegrepen in de Portugal Offroad?

 • Vlucht van en naar Portugal
 • Benzine
 • Middagmaal
 • Extra dranken overdag en op het hotel
 • Extra activiteiten

Prijs
2250,- euro per deelnemer (met transport motor)
1750,- euro per deelnemer (zonder transport motor)

 

Klik HIER voor het bekijken van foto's van de laatste editie.

 

Kostprijs

2250 euro

Inschrijving

Via  onderstaand formulier

Betaling

Betalingen moeten minimum 10 werkdagen voor de dag van de cursus in ons bezit te zijn. in ons bezit te zijn. Onze financiële rekening :

BE50 0014 5283 8718 - bic: GEBABEBB.

Vermeld als referte je naam, voornaam en datum event.

 
 
Schrijf je hieronder in voor dit avontuur!