Marokko Offroad september 2017

U bent hier

Wanneer?: 
zaterdag, 23 september, 2017 - 09:00

Marokko Offroad  SORRY MAAR DEZE REIS IS VOL!!!

Marokko, de bakermat van de historische Paris - Dakar.  We vinden er een grote diversiteit aan landschappen, een zeer vriendelijke Berber- en nomadenbevolking en lekkere tajines. Immense bergen, languitgestrekte woestijnvlakten, prachtige kustlijn, gigantische duinen, oases en veel meer staan ons te wachten! Voeg daar een heel aangenaam klimaat aan toe en je komt uit bij een paradijs voor off-road rijders.
MOTODURO wil deze unieke belevenis met je delen en je kennis laten maken met Marokko, de poort tot Afrika!

Wat houdt deze reis in?

Raid Marokko Sud brengt je tot het uiterste zuiden en daarom ook het meest desolate deel van Marokko. Je wordt hier als vreemdeling met open armen ontvangen door de bevolking en de westerse cultuur is er nog niet doorgedrongen. Deze offroadreis staat gekend voor de ervaren allroadrijder die niet terugdeinst voor grote uitdagingen. Een goede fysieke conditie en dito rijtechniek, alsook een goede mindset zijn voor deze raid een must!

De ritten worden zonder bagage gereden. Het assistentievoertuig of een ander voertuig vervoert uw bagage naar de overnachtingshotels. Aangezien het traject grotendeels uit onverharde pistes bestaat, zijn noppenbanden verplicht. Om een maximale ervaring te garanderen, werken we met een maximum van 15 deelnemers.

De week was voor iedereen totaal anders, maar zeker een groot avontuur.
Als organisator moet je het maat even doen, respect! En ja, je mag me steeds bellen!

Inchallah, Jeroen Ramon, December 2014 

Dag 1: AGADIR - TAROUDANT (165km)

’s Morgens kom je aan in Agadir waar een busje jullie staat op te wachten om naar het hotel te gaan. Hier krijg je een lekker ontbijt en geven we een kleine voorstelling van het team en de reis. Daarna is het tijd om de motorkleren aan te trekken en te vertrekken. We trekken het Atlasgebergte in en beginnen met een stukje onverharde bergpiste. Deze  gaat over in een prachtige verharde weg die eindigt met een panoramisch zicht op de Oued Souss vlakte. Na een kleine watercrossing doorgereden te zijn, komen we aan in het hotel in Taroudant, gerund door een Belgische vrouw.

Dag 2: TAROUDANT - TAFRAOUT (145km)

Na het uitrijden van Taroudant, is het meteen tijd voor pistes. We rijden de Oued Souss vlakte door en rijden het Anti-Atlasgebergte tegemoet. Deze pistes zijn voornamelijk grind en klei met hier en daar een stukje zand. Hierna gaan we de bergen in en kan het klimmen en dalen beginnen. Mooie panorama’s worden afgewisseld met enkele technische stukjes. Nog enkele kilometers verhard en we komen aan in het bergstadje Tafraout. Voor de liefhebbers hebben we nog een extra lus waarin men “Les rochers bleus” kan bezichtigen. 

Dag 3: TAFRAOUT - TATA (200km)

Na een lekker ontbijt in het plaatselijk café, trekken we verder de bergen in. Na een bochtig asfalttraject beginnen we meteen aan een pittige steenpiste. Tijd om uit te rusten is er niet want even daarna begeven we ons al op een spectaculaire bergpiste. Na de bergen komen we uit op een weidse vlakte. Doorheen de volledige vlakte loopt een brede grindweg waar driften werkelijk een plezier is. Hier en daar zie je kleine dorpjes waar men geen toeristen ziet en waar halt houden steeds een avontuur is. In het laatste deel van deze etappe dalen we via het asfalt af naar de Oued Draa vallei. Midden in een oase vinden we ons hotel terug, waar een heerlijke tajine voor ons klaar staat.

Dag 4: TATA - ASSA (165km)

We rijden verder in zuidelijke richting en laten het Anti-Atlasgebergte ten westen van ons. Na enkele kilometers zeggen we het asfalt vaarwel en krijgen we 160km offroad voorgeschoteld. Op lange grindpistes doorkruisen we de vlakte en banen ons een weg naar Tata. Halfweg verlaten we de track even voor een lekkere lunch. We rijden verder doorheen de vlakte met links een lange rechte bergketen en rechts nog steeds de uitlopers van het Anti-Atlasgebergte. Wat verder doorkruisen we een diepe oued. Hier slaan we linksaf en beginnen aan het laatste stuk off-road van de dag. Net voor de asfaltbaan maken we een rechtsomkeer en komen we aan in een alweer prachtig gelegen hotel met zwembad.

Dag 5: ASSA - TAN TAN (275km)

Eens Assa door merken we al snel op dat het landschap kaler wordt en we steeds minder bebouwing zien. De asfaltweg wordt onverhard en loopt meerdere malen door een rivierbedding. Nieuwe asfalt brengt hier verandering in maar niet voor lang. We rijden de vlakte in die geleidelijk heuvelachtig wordt. Net als op de piste slingeren we ons doorheen dit landschap, dit is puur genieten! Het reliëf wordt extremer, het rijden wordt technischer. Nog even doorbijten en we komen uiteindelijk bij een asfaltweg die naar Tan tan leidt. Hier slaan we echter rechts af en rijden we de 5 kilometer lange oprit op van ons volgende hotel, 100% offroad! We komen aan in een impossant fort, ons hotel voor deze nacht.

Dag 6: TAN TAN - MIRLEFT (215km)

De heuvels maken plaats voor een grote vlakte. Juist wanneer je denkt dat hier geen einde aan komt, sta je aan de rand van de kliffen naar de Atlantische Oceaan te kijken. De lange kustlijn die steil naar beneden gaat is adembenemend. Her en der zie je gammele hutten, maar opvallend weinig mensen. We rijden de kustlijn af en zien de duinen in de verte al naderen. Nadat we een lange oued overbrugd hebben, staan we pal voor de duinen. We kiezen er echter voor deze rechts te laten en via het strand richting Sidi Ifni te gaan. Nog een klein stukje asfalt gevolgd door een brede gravelpiste en het is tijd voor een heerlijke maaltijd in een restaurant gerund door een Frans koppel. Na de lunch rijden we door Sidi Ifni naar Legzira Beach. Alsof de kliffen van deze morgen nog niet mooi genoeg waren! Eens bekomen van het prachtige strand zoeken we ons hotel met zwembad op.

Dag 7: MIRLEFT - AGADIR (140km)

De laatste etappe is een korte rit aangezien we ’s namiddags in Agadir nog een activiteit hebben gepland. We volgen alweer de kust alhoewel de pistes helemaal verschillen met de vorige dag. Lange zanderige en hobbelige pistes die van links naar rechts gaan. Minder technisch maar heel leuk en een ideale afsluiter van ons off-roadavontuur. Nu het drukke Agadir nog doorkruisen en het is tijd voor welverdiende ontspanning!

 

Voor welke riderniveau's en motorfietsen is deze reis geschikt?

Voor deze MOTODURO-reis heb je verplicht de 'Intermediate offroad' cursus op zak. Heb je volgens jou reeds genoeg off-roadervaring en kennis van mechanica? Mail dan jouw motivatie door naar hello@motoduro.be.
Deze reis is geschikt voor reisenduro's of allroadmotoren als: BMW GS-reeks, Honda Transalp/Africa Twin, Yamaha Teneré, Triumph Tiger. (Staat je motorfiets hier niet tussen en twijfel je of deze geschikt is? Neem dan contact met ons op via ruben@motoduro.be of 0488/26 15 30.)

Inbegrepen in de Marokko Offroad?

 • 7 dagen rijplezier, ofwel 1305 km waarvan 70% offroad (bergen, woestijn en kustetappes)
 • 8 dagen van huis met 7 overnachtingen in de beste hotels
 • Ontbijt, en avondmaal
 • Transport van motor en bagage
 • Ervaren gidsen van MOTODURO
 • Assistentie en technische bijstand van MOTODURO
 • Het volledige gamme aan documenten zodat uw motor veilig heen en terug gaat
 • Een onvergetelijke ervaring

NIET Inbegrepen in de Marokko Offroad?

 • Vlucht van en naar Agadir
 • Benzine
 • Extra dranken overdag en op het hotel
 • Extra activiteiten

Prijs
2740,- euro voor 1 deelnemer per kamer (met transport motor en half pension verblijf)
1650,- euro voor 1 deelnemer per kamer van 2 in half pension verblijf (zonder transport motor)

Klik HIER voor het enkele sfeerbeelden van onze vorige reizen in Marokko.

 

Kostprijs

2750 euro

Inschrijving

Via  onderstaand formulier

Betaling

Betalingen moeten minimum 10 werkdagen voor de dag van de cursus in ons bezit te zijn. in ons bezit te zijn. Onze financiële rekening :

BE50 0014 5283 8718 - bic: GEBABEBB.

Vermeld als referte je naam, voornaam en datum event.

 
Schrijf je hieronder in voor dit avontuur!